Skip to main content

Συγχαρητήρια στους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες

Με το πέρας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων θέλω να συγχαρώ τις εξαιρετικές Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές ομάδες μας, οι οποίες όχι μόνο αγωνίστηκαν δυνατά, αλλά κατάφεραν να φέρουν πίσω περισσότερα μετάλλια από ό,τι στους τελευταίους Αγώνες στο Τόκιο.

Αυτό το καλοκαίρι, είχαμε το προνόμιο να παρακολουθήσουμε τους καλύτερους αθλητές του κόσμου να ξεπερνούν τον εαυτό τους όχι μόνο για τα μετάλλια, αλλά για κάτι που γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας: την εθνική υπερηφάνεια και την έμπνευση που θα προσέφεραν σε όλους τους Έλληνες.

Οι αθλητές μας επέστρεψαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με οκτώ μετάλλια: ένα χρυσό, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα, διπλάσια από ότι στο Τόκιο 2021. Η Παραολυμπιακή ομάδα μας είχε εξίσου εξαιρετικά αποτελέσματα, κατακτώντας 13 μετάλλια: τρία χρυσά, τρία ασημένια και επτά χάλκινα.

Και οι δύο ομάδες αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό για την αφοσίωση τους, τη θέληση τους, την αγωνιστικότητα και το ήθος που επέδειξαν, τιμώντας το Ολυμπιακό ιδεώδες σε κάθε τους προσπάθεια.

Ενώ συγχαίρω όμως τις ομάδες μας, δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε ένα ζήτημα που κατά την άποψή μου υπονομεύει την ακεραιότητα των αγώνων: η συμμετοχή τρανς αθλητριών σε αγώνες γυναικών δεν μπορεί να υπερισχύει της βιολογίας. Πρέπει να στηριχθούμε στην επιστήμη και να διασφαλίσουμε το δίκαιο παιχνίδι και τους ίσους όρους ανταγωνισμού.

Αθλητές και αθλήτριες προετοιμάζονται χρόνια για την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς, και είναι άδικο να χάνουν την δυνατότητα του τίμιου ανταγωνισμού και της καθαρής νίκης.

Οι τρανς γυναίκες που έχουν περάσει από την ανδρική εφηβεία δεν πρέπει να αγωνίζονται με γυναίκες, διότι έχουν ένα άδικο φυσικό πλεονέκτημα απέναντί τους.

Τέλος αξίζει να συγχαρούμε το Παρίσι για την άρτια διοργάνωση των Αγώνων και την έμφαση στη βιωσιμότητα. Παρά τις προκλήσεις και κάποιες αποφάσεις των διοργανωτών που προκάλεσαν αντιδράσεις, λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως η κολύμβηση στον Σηκουάνα , οι Αγώνες ήταν επιτυχημένοι και οι αθλητές έλαβαν την υποστήριξη που χρειάζονταν για να αποδώσουν στο έπακρο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 εκπλήρωσαν πολλούς από τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως είναι η ισότητα των φύλων, οι βιώσιμες πόλεις, οι κοινωνικές ανισότητες, η καλή υγεία, η ανάληψη δράσης για το περιβάλλον, και η ειρήνη και η δικαιοσύνη.

01.10.2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αυτός είναι ο μόνος επίσημος ιστότοπος της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας

© 2024 Ελληνική Βασιλική Οικογένεια